slider7
slider4
slider1
slider2
slider3
slider5
slider6
slider8
previous arrow
next arrow

 

Доц. д-р адвокат Петър Илиев, LL.M., Ph.D. (J.D.), Почетен консул

 

УЧАСТИЯ В НАУЧНИ КОНФЕРЕНЦИИ

 

Научна конференция „Българският конституционализъм отново пред изпитания“ по случай 26-ата годишнина от приемането на Конституцията на Република България (София, 12.07.2017 г.).

 

Научна конференция, посветена на 230-ата годишнина от създаването на Конституцията на Съединените американски щати (София, 04.07.2017 г.).

 

Научна конференция „Правни норми и правни принципи“, организирана с подкрепата на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (София, 15.05.2017 г.).

 

Международна научна конференция „Глобалният конституционализъм и неговите предизвикателства към вестфалското конституционно право“, организирана от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Европейската академия по теория на правото (Брюксел, Белгия) (София, 07.04.2017 г.).

 

„Еразъм“ седмица на правната наука, организирана от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (София, 04.04-06.04.2017 г.). Серия от публични лекции на водещи европейски юристи от партньорски университети по програма „Еразъм“. „Дискурси върху правната традиция и конституционната идентичност“ (04.04.2017 г.). „Наднационалният конституционализъм и неговите предизвикателства към демокрацията“ (05.04.2017 г.). „Съвременни проблеми на сравнителния федерализъм“ (06.04.2017 г.).

 

Научна конференция „Свобода на словото. Защита на журналистическите източници. Източници и право на информация“, организирана от Националната асоциация на студентите-юристи „ЕЛСА България“. Научен доклад на тема „Фактори, въздействащи върху свободата на словото“ (София, 28.05.2016 г.).

 

Публична лекция на тема „Глобализъм и конституционни права“ на конференция, организирана от студентите по право и с подкрепата на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по случай 25-та годишнина от приемането на Конституцията на Република България от 12-ти юли 1991 (София, 16.04.2016 г.).

 

Научна конференция „Конституционната реформа: време за промяна“ по случай 23-та годишнина от приемането на Конституцията на Република България от 12-ти юли 1991. Научен доклад на тема „Рационализация на организацията и дейността на Висшия съдебен съвет“ (София, 12.07.2014 г.).

 

Научна конференция, посветена на 135-ата годишнина на Търновската конституция, организирана от Народното събрание на Република България, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Научен доклад на тема „Конституционни основи на икономическата система и собствеността по Търновската конституция“ (София, 15.04.2014 г.).

 

Научна конференция „Българският конституционализъм“, организирана от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и сдружение „Конституционализъм и демокрация“. Научен доклад на тема „Промулгацията в българския законодателен процес – общотеоретични и практически аспекти“ (София, 12.07.2013 г.).

 

Научна конференция „1700 години от Миланския едикт – началото на пътя на религиозната свобода и толерантност“, организирана от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Научен доклад на тема  „Свободата на религията и вероизповеданията в конституционноправната теория и в юриспруденцията на Конституционния съд на Република България“ (София, 11.06.2013 г.).

 

Международна научна конференция на „Rotterdam Law Network“ с участието на преподаватели от европейски юридически факултети. Научен доклад на тема „Юридическото образование в България“ (София, 19.04.2013 г.).

 

Научна конференция „Зараждането на българския конституционализъм“, поветена на 134-тата годишнина от създаването на Търновската конституция. Научен доклад на тема „Законодателния процес при действието на Търновската конституция“ (София, 16.04.2013 г.).

 

Научна конференция, посветена на 120-годишнината на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. (София, 02.11.2012 г.).

 

Научна конференция „Конституционни гаранции и механизми за закрила на основните права и свободи”. Научен доклад на тема „Адвокатурата като институционална гаранция за основните права” (София, 03.12.2012 г.).

 

Научна конференция „Социални функции и правна природа на основните права и свободи”. Научен доклад на тема „Конституционноправни аспекти на правото на собственост в контекста на юриспруденцията на българския Конституционен съд” (София, 29.11.2012 г.).

 

Научна конференция, посветена на 100-годишнината от рождението на проф. Борис Спасов, организирана от Съюза на юристите в България и Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” (София, 22.11.2012 г.).

 

Научна конференция „Ефективно прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки”. Модератор на конференцията и изнасяне на научен доклад на тема „Промените в Закона за обществените поръчки от 2012 г.” (Враца, 12.06.2012 г.).

 

Mеждународна научна конференция „Римско и съвременно публично право”. Научен доклад на тема „Разпределението на нормотворческите функции между парламента и правителството. Делегираното законодателство – сравнителноправни и теоретични аспекти.” (София, 21.05.2012 г.).

 

Научна конференция „Конституционализъм и демокрация през Третата българска държава”. Научен доклад на тема „Делегирането на законодателни правомощия от парламента на правителството през Третата българска държава” (София, 04.2012 г.).

 

Международна научна конференция „Класически и съвременни тенденции в развитието на конституционния контрол” по случай 20 години от създаването на Конституционния съд на Република България, организирана от Конституционния съд на Република България (София, 2011 г.).

 

Научна конференция по случай двадесетата годишнина от приемането на Конституцията на Република България и от създаването на българския Конституционен съд, организирана от Съюза на юристите в България, Институт „Отворено общество” – София и Обществото на конституционните съдии с изтекъл мандат (София, 2011 г.).

 

Научна конференция „Конституционализъм и демокрация”, посветена на двадесетата годишнина от приемането на Конституцията на Република България от 12-ти юли 1991 г. (София, 2011 г.).

 

Научна конференция „Европейски измерения на съвременния конституционализъм”. Научен доклад на тема „Върху някои теоретични, практически и сравнителноправни аспекти на законодателната инициатива” (София, 2009 г.).

 

Научна конференция „Национални измерения на съвременния конституционализъм”. Научен доклад на тема „Промулгацията в българския законодателен процес” (Боровец, 2009 г.).

 

Научна конференция „Право и морал”. Научен доклад „Морални аспекти на правото“ (София, 2009 г.).

 

Научна конференция „130 години български конституционализъм – съвременните тенденции”. Научен доклад на тема „Ефективността в законодателния процес от гледна точка на теорията за научна организация на труда” (София, 2008 г.).

 

Научна конференция „130 години български конституционализъм – класическите проблеми”. Научен доклад на тема „Конституционноправни основи на икономическата система и собствеността в различните етапи от развитието на българския конституционализъм” (Св. Влас, 2008 г.).

 

Научна конференция „Организацията и дейност на Съда на Европейския съюз” (София, България). Научен доклад на тема „Правомощията на Съда на Европейския съюз” (София, 2004 г.).

 

Научна конференция „Правна рамка, теория и практика на обществените поръчки и публично-частните партньорства”. Научен доклад на тема „Модели на публично-частни партньорства – теоретични и сравнителноправни аспекти”  (София, 2004 г.).

 

X